Αναζήτηση / Search

  
Μοτιλίνη
Μοτιλίνη
Μοτιλίνη
Μοτιλίνη
Μοτιλίνη
Μοτιλίνη
Μοτιλίνη

 

Η μοτιλίνη είναι μια πεπτιδικής φύσεως ορμόνη, που εκκρίνεται από το εγγύς λεπτό έντερο. Το ερέθισμα για την έκκριση μοτιλίνης είναι πιθανώς η παρουσία αλκαλικού περιεχομένου στο δωδεκαδάκτυλο.

Η μοτιλίνη αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου. Με τον περισταλτισμό που προκαλεί η μοτιλίνη, προωθείται το άπεπτο περιεχόμενο και καθαρίζεται το έντερο. Ένα αντιβιοτικό, η ερυθρομυκίνη, βρέθηκε ότι είναι αγωνιστής των υποδοχέων της μοτιλίνης και ότι, με τον τρόπο αυτό, αυξάνει τον περισταλτισμό του εντέρου.


Πνευματικά δικαιώματα © 2008 - Ασκληπιακό Πάρκο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Πιλοτική εφαρμογή - Ανάληψη ευθυνών
Επιστροφή στην αρχική σελίδα  -  Επικοινωνία


Σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο απλό ερώτημα "Θα συνιστούσατε στους φίλους σας και στους γνωστούς σας να επισκεφτούν την Πύλη και να διαβάσουν το συγκεκριμένο κείμενο;" Η απλή αυτή ερώτηση (Business Week, Lanuary 20, 2006 - quoting a Harvard Business Review article) μπορεί να καταδείξει την απήχηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, σχετικά με το αν επιτελεί το έργο για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Βαθμολογήστε στην κλίμακα από 0 εώς 10. Η βαθμολογία σας θα καταχωρηθεί αυτομάτως.