Αναζήτηση / Search

  
Εντερογλυκαγόνη
Εντερογλυκαγόνη
Εντερογλυκαγόνη
Εντερογλυκαγόνη
Εντερογλυκαγόνη
Εντερογλυκαγόνη
Εντερογλυκαγόνη

 

Η εντερογλυκαγόνη είναι μια πεπτιδικής φύσεως ορμόνη, που παράγεται από κύτταρα L του βλεννογόνου του ειλεού και του παχέος εντέρου. Παρουσιάζει δομικές ομοιότητες με τη γλυκαγόνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα α-κύτταρα των νησιδίων του παγκρέατος, ως απάντηση στην υπογλυκαιμία.

Ερέθισμα για την έκκριση εντερογλυκαγόνης αποτελεί η παρουσία λιπών και υδατανθράκων μέσα στον εντερικό αυλό.

Η εντερογλυκαγόνη καθυστερεί τη γαστρική κένωση και αποτελεί τροφικό ερέθισμα για την ανάπτυξη του βλεννογόνου του εντερικού σωλήνα.


Πνευματικά δικαιώματα © 2008 - Ασκληπιακό Πάρκο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Πιλοτική εφαρμογή - Ανάληψη ευθυνών
Επιστροφή στην αρχική σελίδα  -  Επικοινωνία


Σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο απλό ερώτημα "Θα συνιστούσατε στους φίλους σας και στους γνωστούς σας να επισκεφτούν την Πύλη και να διαβάσουν το συγκεκριμένο κείμενο;" Η απλή αυτή ερώτηση (Business Week, Lanuary 20, 2006 - quoting a Harvard Business Review article) μπορεί να καταδείξει την απήχηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, σχετικά με το αν επιτελεί το έργο για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Βαθμολογήστε στην κλίμακα από 0 εώς 10. Η βαθμολογία σας θα καταχωρηθεί αυτομάτως.