Αναζήτηση / Search

  
Κρυοπαγήματα
Κρυοπαγήματα
Κρυοπαγήματα
Κρυοπαγήματα
Κρυοπαγήματα
Κρυοπαγήματα
Κρυοπαγήματα

 

Τα κρυοπαγήματα είναι βλάβες των περιφερικών τμημάτων του σώματος που οφείλονται σε έκθεση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Οι βλάβες αυτές συμβαίνουν κυρίως στα άκρα. Τα επιφανειακά κρυοπαγήματα αφορούν μόνο το δέρμα και τον υποδόριο ιστό, ενώ τα εν τω βάθει επεκτείνονται και στα υποκείμενα μαλακά μόρια (μυς) που αποκτούν σύσταση σαν ξύλο. Παρατηρούνται φλύκταινες, υπαισθησία ή αναισθησία σε επώδυνα ερεθίσματα, καυσαλγία, νέκρωση των ιστών ή και γάγγραινα.

Η επαναθέρμανση πρέπει να γίνεται αργά και με την εμβάπτιση των άκρων σε ζεστό νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ξηράς θερμότητας. Κατά την επαναθέρμανση είναι δυνατόν να αυξηθεί η αίσθηση του πόνου. Οι φυσαλίδες δεν πρέπει να διανοίγονται, ενώ πρέπει να προλαμβάνονται οι λοιμώξεις με πλύσεις με διάλυμα Betadine. Το προσβεβλημένο άκρο τοποθετείται ανυψωμένο. Το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού συζητάται όταν η ιστική νέκρωση είναι καθολική, παρά την εφαρμογή της θεραπείας.


Πνευματικά δικαιώματα © 2008 - Ασκληπιακό Πάρκο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Πιλοτική εφαρμογή - Ανάληψη ευθυνών
Επιστροφή στην αρχική σελίδα  -  Επικοινωνία


Σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο απλό ερώτημα "Θα συνιστούσατε στους φίλους σας και στους γνωστούς σας να επισκεφτούν την Πύλη και να διαβάσουν το συγκεκριμένο κείμενο;" Η απλή αυτή ερώτηση (Business Week, Lanuary 20, 2006 - quoting a Harvard Business Review article) μπορεί να καταδείξει την απήχηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, σχετικά με το αν επιτελεί το έργο για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Βαθμολογήστε στην κλίμακα από 0 εώς 10. Η βαθμολογία σας θα καταχωρηθεί αυτομάτως.