Αναζήτηση / Search

  
Διαχείριση πληροφοριών υγείας
Διαχείριση πληροφοριών υγείας
Διαχείριση πληροφοριών υγείας
Διαχείριση πληροφοριών υγείας
Διαχείριση πληροφοριών υγείας
Διαχείριση πληροφοριών υγείας
Διαχείριση πληροφοριών υγείας

 

 

 

Περιεχόμενα/Contents

Διαχείριση πληροφοριών υγείας
• Γενικές έννοιες διαχείρισης ιατρικών πληροφοριών
• Ορισμοί σε θέματα διαχείρισης πληροφοριών
• Διαχείριση ιατρικών πληροφοριών σε ιατρεία
• Διαχείριση ιατρικών πληροφοριών σε Κέντρα Υγείας
• Διαχείριση ιατρικών πληροφοριών σε νοσοκομεία
• Διαχείριση ιατρικών πληροφοριών στα Συστήματα Υγείας
• Προφίλ τεχνολόγου τηλεϊατρικής

 

Οι μονάδες υγείας και ειδικότερα οι ιατρικές μονάδες διαχειρίζονται τεράστιους όγκους πληροφοριών που αφορούν τους πολίτες, τους ασθενείς, τις ασθένειες, τα φάρμακα, τον βιο-ιατρικό εξοπλισμό, τις επιστημονικές γνώσεις, τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έγινε αντιληπτό ότι η διαχείριση των πληροφοριών δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά και με λογικές δαπάνες, με συμβατικούς τρόπους δηλαδή με «χαρτί και μολύβι». Έτσι έχουν εισαχθεί ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν και φέρουν σε πέρας επιτυχώς το έργο της διαχείρισης κάθε είδους πληροφορίας.

Είναι προφανές ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινώς στις σύγχρονες κοινωνίες. Ευτυχώς που οι τηλεματικές τεχνολογίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται, όχι χωρίς κόπο βέβαια και χρονικούς περιορισμούς, αλλά με επιτυχία.

Στον τομέα αυτό η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ωστόσο και αυτή έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μείνει απαθής ως προς τις εξελίξεις και έτσι η νέα μεταρρύθμιση του ΕΣΥ που άρχισε το 2001, λαμβάνει σχετικές πρόνοιες.

Σωτηρίου Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Τελευταία αναθεώρηση : 1/1/2006

Πνευματικά δικαιώματα © 2008 - Ασκληπιακό Πάρκο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Πιλοτική εφαρμογή - Ανάληψη ευθυνών
Επιστροφή στην αρχική σελίδα  -  Επικοινωνία


Σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο απλό ερώτημα "Θα συνιστούσατε στους φίλους σας και στους γνωστούς σας να επισκεφτούν την Πύλη και να διαβάσουν το συγκεκριμένο κείμενο;" Η απλή αυτή ερώτηση (Business Week, Lanuary 20, 2006 - quoting a Harvard Business Review article) μπορεί να καταδείξει την απήχηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, σχετικά με το αν επιτελεί το έργο για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Βαθμολογήστε στην κλίμακα από 0 εώς 10. Η βαθμολογία σας θα καταχωρηθεί αυτομάτως.